ТРАНСЛОГ Д.О.О.Е.Л. СКОПЈЕ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HAND-CRAFTED

 
 
 

GLUTEN-FREE

 
 
 

PREMIUM CZECH

 
 
 

ORGANIC

 
 
 
 
 
 

ПРЕМИУМ ЧЕШКИ ЛАГЕР

 

Создаден за уживање, со сите поволности како безглутенски природно карбонизиран производ

 
 

КУПИ ОНЛАЈН

 
 
CELIA се подготвува од само три локални состојки: јачмен, жатецки хмељ и вода од подножјето на Жатец.

CELIA е традиционална серија на пиво приготвена во подрумите на замок од 14. век, кој се наоѓа во историскиот град Жатец, познат по одгледување на светски реномираниот жатецки хмељ уште од 1004 година. Подготвуван повеќе од два месеци, од кои 14 дена се посветуваат на ферментација со отворени буриња со што се обезбедува само природна карбонизација, CELIA е направено така што се отстранува глутенот преку процес на деглутенизација што ѝ овозможува на пиварницата да користи само локални квалитетни состојки поради што не е потребна никаква замена.

Богатата историја и традиција на CELIA датира од 1004 година и кога при крајот на 18 век оригиналните пиварници на CELIA веќе не можеле да излезат во пресрет на големата побарувачка на пазарот, беа изградени нови пиварници во 1798 год. Новите темели на CELIA беа поставени на 20 јуни 1798 год на место до познат кралски замок. По две години градба, производството започна на 26 Јули 1800 год и не запира од тогаш.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

CELIA ORGANIC

 
 
 
 
 
 
 
Патентираниот процес на деглутенизација создава тестирана вредност на ензимски имуноанализа (ELISA) која изнесува <5 делови на милион за вистински светло пиво.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CELIA дава чувство на вистинска леснотија, благодарејќи на придобивките од производ без глутен и природната карбонизација.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
При подготовката на CELIA не се додава јаглерод диоксид, наместо тоа се остава да ферментира 14 дена за CELIA да добие само природна карбонизација. CELIA Organic има навистина лесен вкус со ниска газираност.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нутритивни вредности во 100ml: Енергија 176kJ/42 Kcal; Масти 0g; од кои заситени 0g; Јаглехидрати 4,5g; од кои Шеќери 3,0g; Протеини 0,25g; Сол 0g (139 калории по шише)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Традиционалната серија приготвена во подрумите на еден замок од 14. век во која се користела вода од локалните извори, органски локален жатецки хмељ и органски јачменов слад.
 
 
 
 
 
 
 
 
100% органски и произведено користејќи само 3 едноставни состојки, CELIA Organic има премиум вкус кој што е идеален и за најприбирливиот конзумент.
 
 

 

CELIA DARK

 
 
 
 
 
 
 
Патентираниот процес на деглутенизација создава тестирана вредност на ензимски имуноанализа (ELISA) која изнесува <5 делови на милион.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CELIA дава чувство на вистинска леснотија, благодарејќи на придобивките од производ без глутен и природната карбонизација.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
При подготовката на CELIA не се додава јаглерод диоксид, наместо тоа се остава да ферментира 14 дена за CELIA да добие само природна карбонизација. CELIA има навистина лесен вкус со ниска газираност.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нутритивни вредности во 100ml: Енергија 53Kcal; Масти 0g; од кои заситени 0g; Јаглехидрати 5,5g;од кои Шеќери 3,7g; Протеини 0,25g; Сол 0g. (175 калории по шише)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Традиционалната серија приготвена во подрумите на еден замок од 14. век во која се користела вода од локалните извори и карамелизиран баварски слад.
 
 
 
 
 
 
 
 
CELIA Dark е густо, темно пиво со речиси рубинова црвена боја и карактеристична арома на кафе, со примеси на орев и ’ржан леб. Лепливо е и на непцата создава слој со карактеристика на печен слад.
 
 

 

ЗОШТО CELIA Е СОЗДАДЕНА СО ОТСТРАНУВАЊЕ НА ГЛУТЕНОТ

 
Храната што се конзумира секој ден влијае врз нашиот микробиом и нашиот имунолошки систем. Доколку сте чувствителни на глутен, може да чувствувате подуеност и иритирање во стомакот. Но, доколку сте нетолерантни на глутен, тука веќе може да настанат посериозни проблеми.

Околу 1 процент од луѓето на светот имаат целијакија, а многу често голем дел од нив со години трпат болки, не знаејќи за својата дијагноза. Уште поголем е процентот на луѓе кои што имаат алергии и потешкотии после конзумирање на храна што содржи глутен. Кај нив постојат цврсти докази кои укажуваат на тоа дека храната/пијалокот без глутен може да ги намали нивните тегоби.

Celia целосно го отстрани глутенот како би можело да се создаде навистина лесно, органско светло пиво со премиум вкус во кое што сите може да уживаат.

По долги години истражување тимот на CELIA идентификуваше ензим кој се врзува со глутенот и ја прави својата магија за време на процесот на ферментација во подрумите на замокот. Кога ќе се пушти низ иновативниот систем за силиконско филтрирање, CELIA задржува <5 ppm глутен.

Патентираниот процес на деглутенизација ѝ овозможува на пиварницата да ги користи само најдобрите локални органски состојки и гарантира дека нема да има потреба од замена со цел да се отстрани глутенот од CELIA. Со ова се добиваат пива со премиум вкус каде вкусот не е предмет на компромис. CELIA се прави рачно во текот на неговото патување низ пиварницата. Јачменот се истура во котелот за мешање, а сладот рачно се пренесува. Славините за затегнување се отвораат и затвораат, а хмељот се дозира рачно, осигурувајќи дека пристапот на рачна подготовка ќе се чувствува во текот на целиот процес на подготовка на пивото.
 

НИЕ НЕ ПРИФАЌАМЕ НИШТО ПОМАЛКУ ОД СОВРШЕНСТВО, ЗОШТО БИ ТРЕБАЛО ВИЕ?

 
 
 

Откриј ги сите CELIA Lager локали во твоја близина

 
 
ZMIJA, Кеј 13 Ноември ГТЦ Анекс 3, Скопје, одведи ме таму
UMBRELA, Кеј 13 Ноември, Скопје, одведи ме таму
STAR KAFE, Митрополит Теодосиј Гологанов, Скопје, одведи ме таму
LA TERAZZA, Плоштад Македонија, Скопје, одведи ме таму
CAZA BAR, Ѓуро Ѓаковиќ 66, одведи ме таму
BROWN SUGAR CAFÉ, Митрополит Теодосиј Гологанов 34а, Скопје, одведи ме таму
MARKT, Ленинва 29/3-1, Скопје, одведи ме таму
SINDIKAT, Орце Николов 97, Скопје, одведи ме таму
GP CAFÉ / KARTING, 8-ми септември бб, Скопје, одведи ме таму
FORZA RESTORAN, Лондонска 12, Скопје, одведи ме таму
VAN GOGH, Михаил Цоков 4, Скопје, одведи ме таму
SKARA BAR, Варшавска 70, Скопје, одведи ме таму
MAVROSKI MERAK, Маврови Анови, Маврово, одведи ме таму
KULTURA, Антоние Грубишиќ, Скопје, одведи ме таму
CRESA BAR, Иван Милутиновиќ 8, Скопје, одведи ме таму
KRUG, Наум Наумовски Борче 79 (кружен тек Дебар Маало), Скопје, одведи ме таму
PUB 18, Орце Николов 139, Скопје, одведи ме таму
CHILLYN BAR, Орце Николов 145/1, Скопје, одведи ме таму
DM, Орце Николов 136, Скопје, одведи ме таму
BRUKLINSKI, Орце Николов 75, Скопје, одведи ме таму
ПЕЛИСТЕР, Плоштад Македонија, Скопје, одведи ме таму
BIS, Драгиша Мишковиќ 1, Скопје, одведи ме таму
KATANA, Јуриј Гагарин 72, Скопје, одведи ме до таму
PLAT BAR, Анкарска 23/2, Скопје, одведи ме до таму
Веро 9 Jumbo
Веро 2 Тафталиџе
Веро 7 ГТЦ
Веро 12 City Mall
Веро 4 Битола
BUKOVSKI, Њуделхиска 13, Скопје, одведи ме таму
COFFE FACTORY, Аминта Трети 33а (ул. Ленинова 33а), Скопје, одведи ме таму
 
 
 
COFFE FACTORY, ул. Македонија бр. 27, Скопје, одведи ме таму
COFFE FACTORY, ул. Македонија бр. 19, Скопје, одведи ме таму
СТАНИЦА 26, Јордан Мијалков, Скопје, одведи ме таму
KASHMIR KAFE, Никола Тримпаре 8, Скопје, одведи ме таму
PORTA PUB, Партизански одреди 21/А2-1, Скопје, одведи ме таму
SIESTA, Луј Пастер 11, Скопје, одведи ме таму
VINYL, Партизански одреди 14, Скопје, одведи ме таму
RADIO BAR, Пиринска 52, Скопје, одведи ме таму
ВОДЕНИЦА, Теодосиј Гологанов 69, Скопје, одведи ме таму
GLAMUR MAVROVO, Маврови Анови, Маврово, одведи ме таму
KAMPARI MAVROVO, Маврови Анови, Маврово, одведи ме таму
COSY BAR, Климент Хоридски, Скопје, одведи ме таму
HOTEL BISTRA MAVROVO, Маврови Анови, Марово, одведи ме таму
GURMET, Раде Кончар 3, Скопје, одведи ме таму
LIGHT Café, Теодисиј Гологанов 49, Скопје, одведи ме таму
CASABLANKA, Градски парк - кеј, Скопје, одведи ме таму
EQUILIBRIUM, Методија Шаторов - Шарло 11, Скопје, одведи ме таму
AGRO VITA MAK, Климент Охридски 13, Скопје, одведи ме таму
HOTEL MONAKO, ул. 507 бр. 8, Скопје, одведи ме таму
LA FAMILIA, Благој Ѓорев 59/1/1 ПР, Велес, одведи ме таму
Tinex Годел
Tinex Центар 2
Tinex Деликатес
Tinex Зебра
Tinex Лиса Лисиче
Tinex Млечен
Tinex Првомајска
Tinex Раде кончар
Tinex телевизија драмски
Tinex Хром
Бифе Тафталиџе, бул. Партизански Одреди, Т.Ц. Алуминка, Скопје
DREN-healthy food & drinks, бул. Партизански Одреди 41, Скопје
 
 
 
 
 
 
 
CELIA премиум чешки лагер
 
Создаден за уживање, со сите поволности како безглутенски природно карбонизиран производ.
 
Тел: +38978301699
Адреса: 101/2 Ул. Козле 1000 Скопје
goranc@translog.mk
 
 
 
Прати ни порака
 
*
 
*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
© 2018 CELIA Премиум чешки лагер | Сите права се задржани | Изработено од ИнОне